torsdag 21 mars 2013

Åtminstone trädgårdsintresset börjar spira igen så smått

.
Nu börjar det röra sig så smått på trädgårdsfronten igen - även om vi än så länge får nöja oss mest med böcker, föredrag och mässor. Trädgården ligger fortfarande i ide.


På onsdag den 27/3 kan E.S.U:s medlemmar glädja sig åt ett föredrag av Gunnel Karlsson – kanske finns det fortfarande möjlighet att anmäla sig dit?

Fredag den 5/4 håller Eskilstuna Trädgårdsförening sitt årsmöte i IOGT-lokalen i Torshälla kl 19.00. Fika ingår. Välkomna dit!

Mellan 11 och 14 april är det Trädgårdsmässa i Älvsjö, Nordiska Trädgårdar. Där kommer bl a Odlarglädjen att ställa ut. Många bra – och kostnadsfria – föredrag erbjuds på mässan. Några av föredragshållarna där är Gunnel Karlsson, Helena Åhlund, Hannu Sarenström, Ylva Landerholm, John Taylor, Börje Remstam och Åke Truedsson. Och Piet Oudolf kommer dit.

Tisdagen den 23/4, kommer författaren Elisabeth Svalin Gunnarsson att hålla föredrag i Fristadsskolans Aula. Biljetter köps via www.foreningen-trim.se .

Även om vår trädgård fortfarande är stelfrusen så finns det ju en del liv där ändå. Fåglar förstås, fast inte så många som i fjol, det kanske ni har sett i artiklar om Fågelräkningen. Och häromdagen kom det knallande en inte alldeles välkommen gäst. Ett rådjur. Den knaprade i sig lite frön som ramlat från fröautomaterna, tog sig en klunk vatten på maten i det då delvis upptinade fågelbadet på fot och lade sig slutligen att vila vid kornellerna. När Nils-Bertil lite senare kom ut i trädgården lade den förstås benen på ryggen. Vackra är de ju i alla fall!

/ eo


( För att få större bild och kunna läsa texten - klicka i bilden! )

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar