måndag 20 augusti 2012

Roligt att besöka privata trädgårdar!

.
Det är mycket uppskattat att få hälsa på hemma i folks trädgårdar. Att få nya idéer - och att bli imponerad av somligas gröna fingrar...

Många hade aldrig förut varit i Närsjö sommarstugeområde, och tyckte att det var en trevlig ny erfarenhet. Området ligger ju så vackert vid ån också.

Eiwor och Marttis trädgård är en riktig liten pärla, med både ätbart och prydnadsväxter. I växthusen fanns fina tomater och gurkor, nere på grönsaksodlingen hade de odlat både kål och jordgubbar. Finast just nu var majsen, med tre fullmatade kolvar på varje planta. Äppelträden såg inte eländiga ut som de annars gör på många håll i år, där det verkar som om rönnbärsmal och annat otyg har härjat vilt.

Riktiga praktexemplar har de av pelargoner, fuchsior, crinum och änglatrumpeter. Men så månar Martti om dem ordentligt också, och övervintrar dem inne i stugan, med lite underhållsvärme.

Några av dahliorna var nya för året, och hade t o m överraskat ägaren själv när det visade sig att blommorna blev stora som tallrikar! På friland blir de ju oftast också ännu pampigare än i krukor, när de har full tillgång på vatten och plats att utvecklas.

Eiwor hade dukat upp med kaffe och hembakt - vilket förstås var väldigt uppskattat! Varmt tack, å samtliga gästers vägnar! Många trevliga uteplatser fanns det också att välja emellan. Finaste utsikten hade förstås den som ligger mot ån.

Väderlekstjänsten hade spått skurar under eftermiddagen, men i Närsjö var det bara sol och vackert väder. Det påstods att badtemperaturen nere vid ån låg på över 20 grader!

Runt 30 entusiastiska besökare hade letat sig dit - och hoppas nu på att även andra modiga ska våga bjussa på sig själva och sin trädgård till nästa år!

/  eo

(För att förstora bilden lite - klicka på den!)

Den här vägen!


Och så den här stigen...


Vid ingången en rolig barkskulptur


Med huset i bakgrunden


Det fanns praktfulla dahlior


Anisisop klär dahlior


Snygging i närbild


Ån i bakgrunden, vidjehortensior längst fram


Ingen dum plats för en kopp kaffe!


Imponerande änglatrumpeter

Uppdukat för kaffegäster


En ovanlig pelargon


Flera uteplatser fanns i trädgården


Crinum-plantorna blommade för fullt


Martti visar sina fina majsplantor för Börje R


Gurkorna gick inte heller av för hackor!


Vacker färg på den dignande floxen


Kopp på dig!


Dragspelande troll mitt i krassen


Lilla Nova och farmor hittade en trevlig trappa att fika på


Vackra rosor fanns det förstås också...


En närbild med tjusiga rosor får sätta punkt på bildkavalkaden

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar