fredag 1 juni 2012

Besök i kommunens växthus

.
På onsdagseftermiddagen mötte ett drygt tjugotal medlemmar upp vid växthusen vid Torsharg, för att få en guidad visning bland alla plantor innan de ska ut i rabatter och urnor och blomfat runt om i sta'n. Vi fick lära oss en del nya saker också - som att pelargoner också kan ha järnbrist! De plantorna fick nu järnmedicin... Vi såg också hur ett par jakarandafrökapslar från en semesterresa till solen kan bli till mängder av fina jakarandaplantor! Vi fick se att det redan började vara druvor på vinrankorna - medan våra därhemma inte ens har börjat blomma... Och vi såg förstås många sorters vackra blommor. En nyhet (för mig) var de vackra angeloniaplantorna, som hade antingen rosa eller blå blommor. Minipetuniorna som var planterade med tre färger i varje kruka var också väldigt trevliga. Och det finns väl inte mycket som är blåare än en blåsalvia?

Växthusen är ganska slitna, och det går därför åt mycket tid att handvattna. Torshälla fyller ju 100 år om fem år, d v s 1917 - vore det inte väldigt trevligt om kommunen skulle vilja rusta upp dem till dess?!

Vår trevlige guide avtackades med trädgårdsföreningens jubileumsbok och dito väska.

Vad gäller sommarresan så har styrelsen nu även satt in en extra minibuss, för att få med sig flera av dem som ville följa med. Ändå har vi en väntelista på minst sex personer. Det är ju roligt att intresset är stort - men samtidigt tråkigt förstås att inte kunna bereda alla plats. Men är det fullt så är det.

Den sista aktiviteten före semestrarna är besöket hos vår nya medlem, Rona MacDonald i Roxnäs. En länk till en karta dit kommer att läggas ut på bloggen längre fram. Och om någon behöver skjuts - hör av er!

/  eo

(Känns bilden liten? Klicka på den för att förstora...)

De vackert rödorange bladen beror på järnbrist!


Jakarandaplantor i mängd


Sådana vackra blad!


Angelonia - fanns både blå och rosa


En rosa angelonia i närbild


Lobeliorna hade just börjat blomma


Tre färger av minipetunian i varje kruka


Rosa petunior


Begonior i långa rader


Guiden berättar


Det fanns redan druvor på rankorna!


Vår guide avtackades med 100-årsboken

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar