fredag 18 maj 2012

Växtmarknader

.
I helgen finns det två växtmarknader att besöka. I Rademacher-smedjorna, lördag den 19/5, kommer Eskilstuna Trädgårdsförening att ha ett stånd med växter och även många enskilda trädgårdsodlare och olika hantverkare kommer ju att finnas på plats. Öppet 10.00-14.00.

Dagen därpå, söndag den 20/5 kl 11.00-14.00, är det dags för Rosenforsparkens växtmarknad, där det även kommer att bjudas en del hantverk, och kaffe med dopp.

Nästa helg, lördag och söndag 26-27 maj mellan 10.00-16.00, har föreningen TRIM trädgårdsmarknad i hörnet av Bruksgatan och Nygatan. Försäljning av växter från bl a Bärby Trädgård och Äppelgården och trädgårdstillbehör. Föreläsningar av Paul Teepen och  Börje Remstam. Hasse Bjurling kokar soppa på "ogräs". Som ett examensarbete kommer Viktoria Larsson att visa hur man kan inreda sin uteplats av återvunnet material. Kaffeservering med hembakt bröd.

Det är mycket på menyn så här års! Det är bara att ta för sig!

P.S.  Har just varit och kollat in "vår" silverlönn i Museiparken. Den ser ut att må alldeles utmärkt. Prydnadskörsbären i andra änden av gräsmattan har blommat över, men en matta av vita narcisser blommar just nu.  D.S.

/  eo

Nils-Bertil kollar läget


Lönnen och den spegelblanka ån


Vita narcisser i blom

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar