torsdag 3 maj 2012

Några tips på arrangemang att besöka

.
Idag bjuder Decoflor Blomsterhandel vid Rådhustorget in till öppet hus efter kl 18.00. Karin Larsson har utökat sin butik till att inrymma även lokalen i hörnet. Hon vill gärna visa upp sin fina butik och kommer att ha en del extraerbjudanden.

Inne på torget pågår i några dagar en livlig matmarknad, men dessutom säljs det växter, uppställda vid Arbetets ära. Bra pris på en del växter, och lite roliga sorter också. Kanske inte så härdiga i Sverige alla, men man har ju sommarsäsongen på sig i alla fall. Vi kunde inte motstå en flaskborstbuske...

På lördag kl 10.00 har Eskilskyrkan - bredvid Båtmansbacken - sin årliga trädgårdsförsäljning. Där brukar man kunna hitta trädgårdsväxter till låga priser. Men de bästa brukar gå åt väldigt snabbt! Kaffe serveras också.

Nästa lördag, d v s den 12/5, har ju föreningen sitt eget växtbyte, kl 10.00-12.00, på Duvtorpsvägen. Kl 10.00 börjar vi sälja plantor, men man kan ju komma lite tidigare om man vill, och ställa upp egna växter. Om man inte har några egna växter att bidra med kan man istället köpa andras till en låg penning, som går till föreningsannonsen.

Ytterligare en vecka längre fram, den 19/5, kommer föreningen att delta med ett bord på Rademacher-smedjornas vårmarknad. Vill du också stå i ståndet en stund? Hör av dig till ordf Nils-Bertil (016-51 80 35 eller via mailen em.olofsson@ebox.tninet.se). Vill du kanske istället själv ha ett bord med egna växter så anmäler du dig till Varp och Veke, 016-51 22 27.

Den 30 maj kl 13.30 slutligen besöker vi Kommunens Växthus vid Torsharg, med guidning.

/  eo

Decoflor bjuder in till öppet hus


Kunder på föreningens växtbyte 2011


Blommor vid Arbetets ära, matstånden i bakgrunden


Ett riktigt blomsterprytt torg


Även statyn hade fått sig en krukväxt


Man tager vad man haver att frakta med - planta i cykelväskan...


Tussilago beundrar nytillskottet!

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar