söndag 1 april 2012

Påskpyssel med växter

.
Karin Larsson har utökat sin blomsterhandel vid Rådhustorget till att även omfatta butiken som Konservkompaniet funnits i. I den fina rymliga lokalen var vi några tjejer i onsdags som fick frossa i påskpynt och dito -blommor under Karins överinseende.

Ett hjärta av mossa fick vårklädsel av björkris och torkad pors, och sedan var det bara att släppa pyntarglädjen lös och dekorera hjärtat med fjädrar, små vaktelägg, prydnadstråd i olika färger och tjocklekar och skönt grova snören. Alla hjärtana blev lika personliga som ägarna själva!

Efter fikapausen fortsatte vi med att plantera små knoppiga påskliljor och pärlhyacinter samt penséer i alla de färger och storlekar i en plåtkruka. Som avslutning, som en "korg", satte vi videkvistar runt omkring kanten och knöt ihop knippet i toppen. Mossa runt växterna - och även ägg, fjädrar och annat om man så ville. Arrangemanget kan förstås placeras både ute och inne - fast utomhus håller det ju betydligt längre, så mitt hamnade på förstubron. Kanske ska jag komplettera det med en liten kyckling till påsk...?

En trevlig kväll - med väldigt koncentrerade "blomsterarrangörer"!  ;-)


Karin visar hur man börjar


Nu är vi igång


Fint med fjädrar


Full koncentration


Björkkvistarna luktade vår


Karin utgjorde support vid sidan


Ett litet fågelbo av snöre


Där skulle jag kunna ta lite röd tråd...


Så fint det blev!


Efter fikat var det dags att göra påskgrupper


Våra påskkrukor med lite av butikens sortiment i bakgrunden


Den röda pensén var väl läcker!

Mörkblå penséer är ju heller aldrig fel


Karin i den helt nya delen av butiken

Trädgårdsmässan

Det finns fortfarande platser kvar i bussen, för den som vill följa med till trädgårdsmässan i Älvsjö.

Där kommer bl a att finnas tio olika balkongutställningar, SM i fågelholk och öppna föredrag om t ex Magnolior - Rolf Wiking kl 11.30, Min gröna passion - Gunnel Carlsson kl 13.30 eller Kolonikockarna ger smakkickar från trädgården - Koloniträdgårdsförbundet kl 14.30. Tage Andersens Gunillaberg har också en monter - kanske med hängbuksvinen?

Sista anmälningsdag är egentligen i helgen, men i mån av plats tas även senare anmälningar emot.

Vi hoppas ju på en del "fyndköp", eftersom föreningen denna gång valt söndagen, sista utställningsdagen, som resdag, och då brukar tydligen många utställare vara pigga på att sälja ut en del av sitt lager.

Nu måste man väl säga att trädgårdsåret har börjat!

/  eo

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar