söndag 11 mars 2012

Alltid skottår för pelargonvänner

.
Många hade med sig hem spännande pelargonskott eller dito från fuchsior från årsmötet i fredags.

Britten Salinder hade plockat med sig ett stort sortiment ifrån Rockdala Handelsträdgård - som numera ligger utanför Norrköping mot tidigare Stockholm. Bilder att visa på duk kompletterade hennes intressanta information.

Det finns nog en pelargon för alla slags smaker - en del med små skrynkliga blad, en del med stora blaffor till bladverk, pelargoner med doftande blad eller alldeles vanliga, med små blekgula blommor eller jättestora klasar av nästan självlysande röda... Traditionellt rara rosa Mårbacka eller fräcka nya sorter. Blommor som ser ut som små tulpaner eller rosenknoppar...

Dessutom är det väl en klassisk blomma som man nyper skott av hos släkt och vänner. Pelargonen känns helt enkelt som en riktigt helsvensk sommarblomma! (Fast det håller de nog inte med om nere i Tyrolen...)

Mötet inleddes förstås med sedvanliga val av funktionärer för föreningen under år 2012. Nämnas bör även att det bestämdes att medlemsavgiften ska höjas till 150:- vad gäller familjer - för enskild medlem dock oförändrat 100:-. (Höjningen träder emellertid inte i kraft förrän vid nästa årsskifte, alltså fr o m 1/1 2013.)

Därefter var det dags för kaffe och dragning på lotterierna, där både växter och trädgårdsprylar fanns att hämta.

Inga-Lill Werner hade gjort rara vårarrangemang att pryda borden med, och även dessa lottades sedan ut.

/  eo

Uppdukat med skott


Britten Salinder berättar till bilder


Fikabord, med vårblommor


Flera kaffebord


En kopp kaffe är aldrig fel


Pelargonblad - olika färg, form och storlek

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar