fredag 3 februari 2012

Tulpanglädje

.
Kanske har även ni fått en inbjudan i brevlådan att följa med på en dags-resa, subventionerad av ett bäddmaterialföretag? Vi har fått liknande sådana många gånger förr, men den här gången var det bara alltför lockande. Tulpanfestival, kallade de resan till Blomsterlandet i Bromma, och besök skulle även göras på en chokladfabrik i Stockholm. Resan kostade mindre än tåget t o r, och då ingick även lunch. (Som intogs på Solvalla och var helt godkänd.)

Enda kruxet var att bussen startade 7.20 från ICA Stenby - inte precis min bästa tid på dygnet... Men vad gör man inte för tulpaner!

Efter lunch, (och obligatorisk visning av sköna sängkläder i ren merinoull). släpptes vi lösa i blomsteraffären, som just hade holländskt tema, och även bjöd på smakprov av lite holländska produkter. Även tulpaner känns ju holländska - men i detta fall var de faktiskt närodlade på Alverbäcks plantskola.

Butiken hade ett gott sortiment av den härligt krispiga vårblomman. Tulpaner i kruka, bundna buketter, fina arrangemang, papegojtulpaner, tulpaner med långa stjälkar, fransade tulpaner... Jag nöjde mig med en bukett alldeles vanliga tulpaner i blandade färger - som nu står och doftar vår i köket.

Ejes chokladfabrik/butik visade sig vara pytteliten, så vi kunde bara gå in halva sällskapet i taget (knappt). Nästan ingen i bussen hade karaktär nog att inte handla något där för det fanns många lockande konfektbitar i glasmontrarna - och dessutom bjöds samtliga resenärer på varsin liten provpåse att ta med hem. Guiden påminde om att choklad är en färskvara...

/  eo


Knubbiga små tulpaner i kruka


Pyntade rosa tulpaner


Floristen binder en tulpanbukett


Färdigt!


Det fanns papegojtulpaner i många färger


Ett glas som räcker till hela släkten!


Två stora papegojtulpaner prydde glaset


Glada blommor i glada färger


Lite olika arrangemang - bl a en tulpanblomstårta


En av skålarna i närbild - tulpaner, nejlikor, rosor, vaxblommor...


Riktigt långstjälkiga exemplar


Vita fransade tulpaner - underbara!

.


2 kommentarer:

 1. Hej, vilka fina bildern ni lagt upp från vår butik i Bromma. Hoppas att det är okej att jag länkar till ert inlägg från vår hemsida?
  Med vänliga hälsningar,

  Jennie, Blomsterlandet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst får du länka till vår blogg!
   M v h
   Else-Marie

   Radera