lördag 24 december 2011

God Jul!

.
Året som gått var ett spännande jubileumsår, men det är ju inte så dumt med den gamla vanliga vardagslunken heller. Det finns så många glädjeämnen för oss odlare! (Jaja, lite förtretligheter också ibland... Det blir i alla fall inte långtråkigt!)

Trädgården ger oss glädje (nästan) hela året. Just nu går jag och kikar efter de röda julrosorna, knopparna syntes där längst ner, men nu gäspar de och somnar om, under det vita täcket.

Några nya små tulpaner ligger laddade i rabatterna, att vänta på med spänning. Fram i vinter blir det nog till att plocka fram tulpanburarna av hönsnät igen, eftersom rådjuren har hittat till vår trädgård de senaste vintrarna. (Inte underligt kanske, när det varit så mycket snö.)

Berberisbären, på sina otäcka vassa grenar, (taggtråd på rot!), brukar inte vara så attraktiva för våra fåglar, men i år har faktiskt sidensvansarna smaskat i sig det mesta där. Efter att de ätit rent på oxlar och rönnar i grannskapet. Koltrastarna kalasar på våra gamla äpplen, mesarna är flitiga på talgbollarna. Vi har just hängt ut mataren för jordnötter också och likaså fröautomaten med solrosfrön. Det vore ju trevligt med en välmatad havrekärve också, men de nekar som säljs på marknaderna brukar bara innehålla några fattiga strån - inte mycket att bjuda på. Annars kanske man kunde locka till sig några vackra domherrar också... Eller åtminstone ett par gulsparvar.

Få se vad nästa år har att bjuda oss för trevligheter?


Till dess önskar vi er i alla fall

En God Jul och ett Gott Nytt År 2012!


En riktigt God Jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar