tisdag 4 oktober 2011

Munktellmuseet

.
Vi har upptäckt att det är långt ifrån alla som någon gång har besökt Munktellmuseet. Några har trott att det är samma sak som Konstmuseet, och några att det ligger i Munktellarenan.

Sanningen är ju att det visserligen ligger inom "Munktellstaden", men närmare ån, och närmaste granne med Bolinder Munktell Home Hotell. Emellan hotellet och ån går en liten stig, som tidvis har varit stängd med grind, eftersom bron är under reparation. Annars är den vägen allra kortast att gå. Den kan vara öppen, men det är inte säkert. Om man parkerar på någon av de två parkeringarna inom området med infart från Västra Storgatan (gratis efter 15.00 på lördagar) kan man promenera Portgatan fram till ån, och där tar man till vänster och är strax framme.

I helgen användes museet till utställningen av en massa modeller av flygplan, båtar, bilar och tågbanor. Annars är det väl mest Volvo (BM) som använder museet till olika aktiviteter, eftersom de har sin utställning av gamla traktorer och maskiner där. I lördags stod även tåget Förstlingen (i kopia, eftersom originalet är förstört) i hallen - men det är möjligt att det inte är där längre.

Det var inte lätt att hitta någon bra karta över området, men nu har jag äntligen hittat en hyfsad sådan, där Munktellmuseet är utmärkt med en "sevärdhetsskylt" i närheten av Munktelltorget. (Vid hotellet.)

Om nu någon i elfte timmen har kommit på att den kanske i alla fall skulle velat ha anmält sig till höstmötet på lördag finns det nog fortfarande möjlighet - men inte länge till!

Väl mött!

/  eo


Klicka på kartan för större bild!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar