måndag 31 oktober 2011

Hösthelg

.
Världskulturfestivalen med en massa program alldeles gratis var ett mycket trevligt höstinslag nu i helgen. Ale Möller med jätteduktiga musiker och Balkan Art Band med dansare hörde till begivenheterna. Och så kunde man smaka goda maträtter från olika delar av världen bl a i tältet där Bazar höll till. Bazar är ett projekt, där man tänker sig att ordna en slags saluhall, där många små företag ska rymmas - med mat från olika delar av världen, kläder, smycken etc. Det låter ju jätte-spännande!

Fortfarande finns det blommor att plocka in - tack och lov. Det blir så himla tomt sedan! Några kvarvarande rosor, och så diverse höstastrar. Och våra snälla grannar låter mig plocka av deras kvittenbuske, med sina lysande gula frukter - som luktar bättre än parfym! (Jodå, visst kan man använda dem i matlagning, och göra ett fint gult gelé av dem, men jag nöjer mig med att njuta av doft och färgfyrverkeri "live".)

De som var nere på Munktellområdet i helgen kanske mötte diverse underliga figurer från Varieté-teatern där? Det fanns en prinsessa som red på en struts, en gubbe med glödlampshuvud och en man helt utan huvud... Kul!

Idag står det Halloween i almanackan, så jag har karvat mig en pumpagubbe att ställa på altanen. Vi hade ju en hel stor korg att ta av!

/  eo

Grannens häck lyser rött

Gula rosblad i häcken

Kvittenfrukter i gult, rött och grönt

Ale Möller Band

Solo Cissokho sjunger, koran väntar på golvet

Nille fick prova hans kora i pausen

Vår entré i höstfärger

Crown Princess Margareta

Sån tur att det finns höstastrar!

Kanske årets sista Bonica-rosor?

En huvudlös man kan väl passa på Halloween!

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar