fredag 15 april 2011

Påskblomsterpyssel

.
Blomsterpysslet på Decoflor var roligt - och arrangemangen står nu och lyser upp här hemma.

Vi klistrade fast (med limpistol) en bit järntråd under ett gåsägg (ett alldeles äkta!), och medan klistret stelnade (det går fort) knöt vi vaxat papper omkring en liten kruka med klargrön sagina i (en liten nejlikesläkting som ser ut som ett mellanting mellan gräs och mossa, krypnarv tror jag det heter på svenska). Sedan placerade vi vårt ägg där, och planterade en pytteliten påsklilja i ägget. Som pricken över i satte vi i en fjäder - fast inte från en gås utan en struts. Det blev så rart! (Och saginan tål att sätta ut i trädgården sedan, för den är en perenn.) Mitt lilla ägg står nu på förstubron - så kan jag bromsa blomningen lite på Tête-à-tête-påskliljan. Rarare påskägg kan jag knappast tänka mig!

Ett fågelrede kan väl också passa så här års? Här snurrade vi först ihop ett par grenar av trollpil till en ring, och fäste ordentligt med ståltråd. Sedan fäste man tre stålpinnar med jämna mellanrum på kransen, vek in dem mot mitten och snurrade samman dem lite till ett handtag att hålla i. Och sedan började det riktigt roliga... Vi fick välja varsin bukett tulpaner i önskad färg (det fanns både rosa, orange, enkla och dubbla gula och lila), ett par gerberor som man tyckte var vackra till, och några kvistar med rosalila vaxblomma. Som "grönt" använde vi nyutslaget blåbärsris av den högre sorten. Vi placerade ut blommorna med blomhuvudena uppstick-ande ur "redet", och när vi var nöjda med utseendet så knöt vi bast om stjälkarna. Det blev jättefint!

Vi kände oss nog som florister hela bunten... Fast det berodde nog mest på Karin Larsson som inte bara tillhandahöll såna fina blommor och goda idéer, utan även visade sig vara en god pedagog och tålmodig lärare.

Hon sa att man kan göra kransar även av björkris...

/  eo


Karin visar hur man gör


Ulla i full färd med sitt ägg


Nyutslaget blåbärsris - härligt vårgrönt


Pensén i sin lykta fick sällskap av ett riktigt påskägg


Visst blev det fina blomsterreden!

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar