måndag 31 januari 2011

Chelsea Flower Show

.
Chelsea Flower Show är nog något som många trädgårdsentusiaster skulle vilja besöka. Eskilstuna Trädgårdsförening kommer ju inte att ordna någon resa dit - men däremot den likaledes 100-årsjubilerande föreningen i Huskvarna. Och de erbjuder oss nu chansen att följa med!

Nedanstående länk går till deras presentation av resan. Därifrån kan man även gå in på Chelseas egen sajt, och titta efter vad som är planerat för årets utställningar.

Resan startar i Huskvarna kl 7.15 torsdagen den 26 maj med buss till Göteborg och man kommer tillbaka ca 23.45 till Huskvarna måndagen den 30 maj. Priset är 8.050:-/pers. i dubbelrum (+ 1.550:- för enkelrum). Besök på växtutställningen både på fredagen och på lördagen (då det alltid är öppet kortare tid, men då de även river utställningen, vilket innebär att man har chansen att handla med sig växter och tillbehör.) Hotellet ligger i turistdistriktet Bayswater. Möjlighet till guidning i London på söndagen. I övrigt fri tid torsdag kväll, söndagen och måndag fram till 15.30. Mer info eller anmälan direkt till Bogu-Tours på

Ulf Nordfjell, mannen bakom Linnaeus-utställningen, som sedan flyttades till Göteborg, och även skapare av Skogens Trädgård i Wij, har ju fått flera fina utmärkelser här, bl a Best in Show, det allra finaste priset.

Här kommer en länk till lite av varje som fanns på mässan 2008:


Visst låter det spännande?!

/  eo

Trädgården som vann allmänhetens pris år 2010

1 kommentar:

  1. Vad roligt, jag har åkt med Bogu-Tours förut och har verkligen uppskattat resorna.

    /Tommy

    SvaraRadera