onsdag 3 mars 2010

Faktiskt ett fynd


Det är alltid roligt att botanisera lite på bokrean - även om det känns som om intresset från allmänheten inte är riktigt lika stort som förr. Säkert har internetbokhandlarna bidragit till detta. (Och det är ju ett jättebra sätt att skaffa sig nya böcker!) Men det är extra roligt att få bläddra lite i böckerna, titta på bilder, känna på tyngden.

Riktiga fynd gör man kanske inte så ofta - även om t ex många trädgårdsböcker är rätt mycket nedsatta. Man måste nog ändå säga att jag gjorde ett fynd i år, i en diverselåda på Bokia. Jag är även intresserad av vilda växter, och hittade en bok som heter "Året-runt-floran". I den finns både vackra fotografier av blommor sommartid och sedan deras fröställningar under vintern. Så att man har en chans att gissa vad som sticker upp ur snötäcket! (Normala vintrar...)

Boken är skriven av Pelle Holmberg och Anders Rapp. När den var ny kostade den 349:- och nu - 20 kronor! Det fanns nog inte många exemplar av den, men säkert finns den på biblioteket också. Jättetrevlig bok!

/ eoHär nedan några smakprov:

Vackert året om


Den ljuva linnéan med sin lustiga fröställning

Den lilla blåklockan är också fin på vintern

Krolliljan med sin pampiga vinterståndare

Blommorna hänger nedåt - frökapslarna står rakt upp


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar