måndag 4 januari 2010

En vit jul

Efter att en hel månad varit utan Internet (och dator över huvud taget, huvva!) så är vi nu igång med en ny dator, och håller så sakta på att "skola in" den. En del av de gamla filerna har vi kunnat föra över, men hela adressboken ligger kvar i den kraschade datorn, så vi är ganska utan mailadresser just nu. Förhoppningsvis kan datafirman hjälpa oss att hitta adresserna på den gamla hårddisken och föra över dem. Internet fungerar i alla fall oklanderligt. Så nu kan vi blogga igen!

Inte så mycket har väl hänt på trädgårdsfronten under december. Vid Nobelfesten var det som vanligt jättefina blomsterarrangemang såg vi på teve, och likaså vid Nyårskonserten från Wien. I år gick de senare i gult och varmorange. En jättefin video visades också tillsammans med "An der schönen blauen Donau" och baletten hade fått klänningar av en italiensk modeskapare. Jag vet inte om det stämmer, men jag såg någonstans att publiken efter tevekonserten får plocka med sig av blomstren. Det låter ju väldigt trevligt i så fall. Men det kanske bara är en av alla Ankor som flaxar omkring?

En vackert vit jul fick vi i år, här i Eskilstuna-trakten åtminstone. Tomten kunde nog använda släden...

Det skadar inte att ha dubbar på skorna, för det kan vara halt under, men nog är det vackert med hela naturen inbäddad i tjocka fluffiga lager av glittrande nysnö? Rent och fint, och knarrar gott under skorna. Och skyddar växterna gör det ju faktiskt också.


Må det bli ett Gott Nytt År 2010!


/eo


Vid första snöfallet stod fortfarande höstastrarna kvar i blåa hinken


Rosentryn är julfin med snö och solglimtar


Grannarna hade gjort en vacker islykta i en hink


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar