lördag 12 september 2009

Lyckat på Löta

Löta hade turen att få jättefint väder vid lördagens höstaktivitet. Säkert lockade det extra många trädgårdsentusiaster. Parkeringen var alldeles full.

I år hade Eskilstuna Trädgårdsförening ett extra långt bord till sitt förfogande - härligt att få breda ut sig... I vanliga fall brukar tipstavlan stå på ett litet campingbord vid sidan, men nu rymdes den fint uppe på bordet.

Många besökare handlade rosor till extrapris men det fanns även andra trevliga saker att ägna sig åt - som att lyssna på en flicka som spelade fiol bland blommorna (hennes kompis hade råkat bryta armen och kunde inte hjälpa till med musiken - men var med som moraliskt stöd.) Gudrun Walla visade upp sina vackra fototavlor med naturmotiv på väv, och en alldeles ny thailändsk restaurang, som kommer att öppna i Vilsta industriområde snart, serverade varm mat till en låg penning.

Som vanligt hade Löta dessutom en tipspromenad inom området med fina växtpriser - och så hade förstås vår förening en egen liten tipsrad - som den här gången kanske var i svåraste laget. Eftersom vår familj haft förmånen att gå en blomstervandring på fjället Gieravardo i somras togs ju ett och annat foto där, som sedan fick bli till tipsfrågor. Vi lovar att nästa gång hålla oss till mera kända jaktmarker!

Vi hade förstås även lite annat smått och gott att visa upp, och ett lotteri med trädgårdsvinster. Mest populära vinster var nog blomsterlökarna - de ger ju vinst varje vår!

Trädgårdsföreningen kommer att vara representerad även under söndagen på Löta, så vinnare på tipsraden och de rätta svaren kommer så småningom på föreningens hemsida. Utslagsfrågan var hur många libbstickefrön som fanns i burken - än så länge kan jag bara säga att de nog är betydligt fler än man tror!

/ eo

Viola, Josef och Nils-Bertil vid föreningens bord

Våra tipsfrågor, mest med växter från det vackra Gieravardo

Frukt och grönt och fröställningar samt blommor av fuchsior

Gröna druvor utan kärna och blå med, samt elva olika tomater från växthuset

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar