fredag 3 april 2009

Blomsterarrangemang

En sista titt på Trädgårdsmässan. Att arrangera blommor kan vara både lätt och svårt. Man behöver något lämpligt kärl som bas, en idé om vad man vill uppnå och så blommorna förstås. Men det behöver egentligen inte alls vara krångligt - en bukett krispiga tulpaner i en lagom stor vas är ju ljuvligt så här års!


En enda sorts blommor i en enkel men snyggt formad kruka kan ju vara jättefint, som dessa anemoner i en båtformad urna.
Lysande, Sickan!


Sedan kan man förstås krångla till det för sig...Wij Trädgårdar i Ockelbo hade förnyelsebar energi som tema, och denna flammande brasa med strelitzior och andra lysande orange och gula och mörkröda växter både lyste och värmde. (Som han sa, som hade eld i håret...) Ett riktigt konstverk.


Har man tillgång till många sorters blommor och ska ha en fest, kan man förstås skapa ett riktigt vackert bordsarrangemang - som detta i rosa. Vacker vas, vackra blommor och sinne för färger och former som klär varann. Inspirerande!Men. Sedan är det faktiskt också så förunderligt att blommor är vackra i nästan vad som helst... "Rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor". Så sant! Ängsblommor, kanske med några grässtrån i, vitsippor som doftar vår, ett par knoppiga pioner eller en liten kvist av den vanliga lila rhododendron - de blir ju vackra vad man än stoppar dem i. Så plocka in och sätt på bordet - vi tävlar ju inte med proffsen! Njut av blommorna på nära håll, där man kan se bladformer och lustiga ståndare och pistiller. Det finns förstås de som tycker att blommorna är vackrast där de växter, och inget sätt är ju rätt eller fel här, men själv vill jag alltid ha en liten bukett på bordet!

/ eo
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar