måndag 30 mars 2009

Trädgårdsmässa i Älvsjö


En härligt röd magnolia


Det har ju varit Nordisk Trädgårdsmässa i helgen. Som vanligt massor att se och lyssna på. Vi valde ut två föreläsningar - den om Trädgård i norr med Mariana Mattson och så Hannu Sarenströms inspirerande trädgårdsprat.

Resten av dagen ägnade vi åt själva mässan. Som vanligt fanns det "extra av allt". Verktyg, holländska lökstånd, stenar och betong, pynt och roliga småsaker, växtsällskap, tidskrifter och böcker, floristutbildningar, plantföretag - allt ifrån specialiserade lilla Odlarglädjen till stora Plantagen - och förstås mängder av firmor som sålde växter för inom- eller utomhusbruk: julrosor, fuchsior, spännande sippor - och framför allt pelargoner. Så är ju också årets krukväxt pelargonen! Närmare bestämt en röd, med brokiga blad.

Balkongträdgård nr 1, glad och uppkäftig

Dessutom har man ju specialutställningarna. Balkongträdgårdarna - alltid lika roliga att titta på. Idéträdgårdarna med alla kreativa idéer. Specialutställningen om azaleor, som lånats från Belgien."Modevisningen", med provdockor i matchande små rabatter. Fågelholkarna, som gjorts av ett 20-tal skolklasser, där man kunde rösta på sin favorit. STA hade en bedårande skogsbacke med sippor och andra småväxter i en grässlänt, med björkar, löv, mossa och stenar och en liten bäck.

Det fanns t o m lite djur att titta på. Ett får med sina små lamm, stora granna kojfiskar i en tank och en gullig liten andunge i samma bassäng.

Oemotståndligt söt!


Flera bilder från mässan kommer under veckan!
/ eoInga kommentarer:

Skicka en kommentar